Halderberge

Waar moet je zijn?

De Walnoothoeve(n)

De Walnoothoeve(n)

De Walnoothoeve(n) dankt zijn naam aan de walnootbomen die overal zijn aangeplant. Het zijn ideale bomen om de grasweides van het pluimvee in goede conditie te houden. Er scharrelen hier heel wat kippen, parelhoenders, ganzen en kalkoenen rond. In de scharrelweides is ook veel fruit aangeplant. Allerlei soorten bessen, bramen, pruimen, druiven en kersen kun je hier zelf komen plukken. Hou de website in de gaten om te weten wanneer welk soort fruit rijp is. Op de Walnoothoeve(n) maken ze van het fruit ook allerlei lekkere sapjes, jams en likeurtjes.

De Walnoothoeve(n)
Oude Bredasepostbaan 17
4741 SM Hoeven
+31(0)165 – 38 44 19

Voorbraak kersen

By Voorbraeck

Wist je dat je ook in de winter nog volop van kersen kunt genieten? Want elke zaterdag is de boerderijwinkel van familie Voorbraak geopend. Je kunt er huisgemaakte producten kopen van kersen uit de eigen boomgaard, zoals (slowjuice-) sapjes, chutney, lekkere dessertwijn en het eerste Nederlandse kersenbier, Ruige Rooie. In de boerderijwinkel is meer te koop, zoals fruit, groenten, aardappels, eieren, champignons, honing, speciaalkaas en zeep te koop. Iedere zaterdag wordt tenslotte versgemaakte soep verkocht. Check de facebookpagina voor de soep van de dag.

By Voorbraeck
Veerkensweg 36
4751 CS Oud Gastel
+31(0)6 – 11 07 77 21

Zuivere Zeep

Zuiver Zeep

Anita Bosker maakt wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger en handzeep. Allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten en duurzaam verpakt in glas. Anita wil met haar bedrijf een positieve bijdrage leveren aan het milieu in haar regio. Daarom zijn haar producten alleen te koop in de gemeente Halderberge en Roosendaal. Ze bezorgt op donderdag en vrijdag aan huis. Daarnaast is Zuivere Zeep te vinden bij Voorbraek Kersen (Oud-Gastel) en Boerderijwinkel Claassen (Stampersgat). Probeer de Zuivere Zeep zelf en ervaar de puurheid van deze zeepproducten.

Zuivere zeep
Opperstraat 23
4751 TE Oud Gastel
+31(0)6 – 46 23 68 55

Onder de Toren

Onder de Toren

Over de naam van hun lunchcafé hoefden Nicky en Brigitte niet lang na te denken. Want de ligging ervan is bijna letterlijk onder de toren van de Sint Laurentiuskerk in Oud Gastel.
Het prachtige monumentale pand uit 1735 beschikt zelfs over de oudste kelder van het dorp. Nu is het helemaal gerenoveerd maar het authentieke huiskamergevoel
is gebleven. Kom, zodra het mogelijk is, genieten van een lekkere lunch, een lokale wijn of streekbiertje. Of geniet thuis van de heerlijke tapas van Onder de toren. Bestel ze via
info@onder-de-toren.nl

Onder de toren
Kerkstraat 1
4751 HL Oud Gastel
+31(0)6 – 46808325