Moerdijk

Waar moet je zijn?

Torenpolderkaas

Torenpolderkaas

Wanneer je over de Oude Appelaarsedijk fietst, kom je ze zeker tegen; de 65 dames van landbouwbedrijf Van Dorp. Aan de rand van Fijnaart, langs het riviertje de Dintel, lopen ze vanaf het vroege voorjaar tot de eerste najaarsstormen te grazen en melk te produceren. En daarvan maken Joost en Gerda van Dorp sinds twee jaar hun ambachtelijke Torenpolderkaas. Zowel naturel kaas als kruidenkaas die verkocht wordt in de boerenschuur. Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend is het winkeltje open.

Torenpolderkaas
Oude Appelaarsedijk 6
4793 RM Fijnaart
+31(0)6 – 23 96 25 71

Prullenkast

De Prullenkast

Een aantal jaren geleden kregen de dames Gonny en Monique Herbonnet de gelegenheid om middenin de Ruigenhilpolder, tussen Willemstad en Fijnaart, in een oude boerenschuur uit de 16e eeuw de brocante en curiosawinkel “de Prullenkast” te starten. Circa 7 vertrekken zijn ingericht als huiskamer en hebben een thema. Daarnaast vinden zij het heel erg leuk om van een aantal simpele ingrediënten de lekkerste taarten te maken. In de theetuin en in de tearoom kunt u hiervan genieten.

De Prullenkast
Zuidlangeweg 3
4797 SB Oude Molen
+31(0)6 – 12849181

Vlasserij suikermuseum

Vlasserij- Suikermuseum

In dit museum wordt het verhaal van zowel het vlas als het suiker verteld. Op basis van foto’s, gebruiksvoorwerpen en meeslepende verhalen wordt uitgelegd waarom deze producten zo kenmerkend zijn voor de westhoek van Noord-Brabant. Voor groepen worden diverse arrangementen aangeboden, zoals een museumbezoek met of zonder koffie/thee met gebak, een West-Brabantse lunch, of een rondrit met gids door de Westhoek van Brabant. Voor individuele bezoekers is er een gratis luistergids.

Nationaal Vlasserij- Suikermuseum
Stoofdijk 1A
4791 SH Klundert
+31(0)168 – 40 15 39