Woensdrecht

Waar moet je zijn?

Brabantse Wal Asperges

Brabantse Wal Asperges

De Brabantse Wal Asperge onderscheidt zich in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze unieke smaak is ontstaan door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind.
In de winter van 2003 hebben zich 10 telers met een gezamenlijke oppervlakte van 25 ha verenigd in de telersvereniging Brabantse Wal Asperges. Inmiddels zijn er 16 telers die ca. 90% van het geteelde asperge-areaal op de Brabantse Wal bezitten. Het doel van de telersvereniging is de rechtstreekse afzet van teler aan consument te behouden en uit te breiden door een verantwoord duurzaam geteeld product.

Brabantse Wal Asperges
Schoeliebergseweg 4
4635 RL Huijbergen
+31 (0)6 512 636 06

Wijngaard Brabantse Wal

Domaine de Brabantse Wal

Toprestaurants, zoals Mijn Keuken in Wouw en Vermeer in Amsterdam (beide één Michelinster), weten het al een tijdje: deze wijngaard maakt heerlijke wijnen. Zoals Klein wonder, een monocépage van Souvignier Gris. De droge witte wijn heeft een volle kruidige smaak met frisse zuren en een lange fruitige afdronk. Deze wijn komt het best tot zijn recht bij een maaltijd met bijvoorbeeld vette vis of wit vlees. Of Groot geluk, gemaakt van Johanniter en Solaris. De frisse droge witte wijn heeft een volle smaak met frisse zuren en een fruitige afdronk. Door de soepele structuur komt deze wijn het best tot zijn recht bij asperges met ham of vis.

Domaine de Brabantse Wal
Heuvelweg 5
4641 SC Ossendrecht
+31 (0)6 52221400